top of page
השחף

כיצד נצא לדייטים בקורונה?


הקורונה כפתה עלינו מציאות חריגה ומיוחדת, מציאות שאנו לא רגילים בה, ואף לא היתה בסיפורים שגדלנו עליהם מתקופות קודמות. שמענו על ישיבה במקלטים, על אזעקות וכדומה, אך אין מורשת קרב על מגפות.

מציאות זו דורשת מאתנו א. משמעת להוראות לטובת בריאותנו ובריאות הקרובים לנו. ב. חשיבה מחודשת ומעודכנת למצבי החיים המשתנים.

לאור כך מוגשות בזאת כמה נקודות ליישום.

א. יהיה טוב.

כל מציאות מסוג זה היא דינמית ומשתנה. מצב סגר מוחלט הוא זמני ועתיד להשתנות ולחלוף עם הזמן.

לכן, נמתין בסבלנות עד יעבור זעם. נוריד את הראש בהכנעה למצב, לא כי אנו מפסידים בקרב, אלא כי כך מנצחים גל גדול שיכולת ההשפעה שלנו מולו קטנה עד בלתי אפשרית.

ב. יוני דואר.

בינתיים מה כן נעשה? נזכיר לעצמנו כי עד לפני שנים לא רבות התקיימו קשרים רומנטיים תוססים דרך תקשורת מכתבים, כאשר עובר פרק זמן משמעותי בין שליחת מכתב ועד קבלת מכתב חוזר. הציפיה למכתב, קריאת הדברים וקריאה חוזרת היו חלק מבניית הקשר ואולי אף בעל איכויות גדולות יותר מאשר שיח מהיר וזול. לכן גם קשר ממרחק הוא אפשרי בהתאם ליכולות והאפשרויות.

ג. תיאום ציפיות.

בכדי לא ליצור ציפיות לא ממומשות ואכזבות הדדיות ביחס לקשר "למה הוא לא מתקשר?" "מתי כבר נדבר?" יש לתאם מראש בין הצדדים את דרכי הפעולה והאפשרויות ואת דרך מימושן.

תאום זה מונע אי הבנות וקצרים בתקשורת.

ד. דייט בטלפון.

"זה מה שיש ועם זה ננצח" יש להפוך את כלי התקשורת השונים לאמצעים לדייטים. שימוש ויחס שונה מאשר היינו רגילים להשתמש בהם עד כה.

גם שיחת טלפון יכולה להפוך לדייט. פינוי הזמן, צורת הישיבה, הפניות הנפשית, לתת לצד השני לסיים את דבריו, שתיקות למחשבה. כל מאפיין של דייט נכניס לפורמט של טלפון, זום, ווצאפ וכו'.

שינוי גישה בראש יהפוך גם שיחת טלפון לדייט איכותי ומשמעותי.

ה. גיוון.

כהמשך לתיאום ציפיות נתאם את מספר המפגשים הווירטואליים. כל כמה זמן מדברים? לכמה זמן? באלו אמצעים? כמה פעמים בשבוע זום וכמה שיחות טלפון וכדומה. הגיוון וקביעת ה"דייטים" יוצרים תנועה של הכרות במרחב אפשרויות וסיטואציות.

ו. מחוץ לקופסא.

מה דעתכם לצאת יחד לקניות?! כל כמה ימים נדרשת קניה של מוצרים בסופר הקרוב. נסו לתאם כל פעם אחד אחר מצטרף לשני עם רשימת הקניות המשפחתית, כמובן עם כל כללי הזהירות הנדרשים: מסכות, כפפות וכו'.

ניתן לגלות דברים מעניינים על בן הזוג המיועד דרך מעבר בטורי הסופר, כיצד בוחר ולמה, סדרי העדיפויות, מי מוביל ובמה ועוד ועוד.

כך גם בעמידה בתור ואינטראקציה בינאישית ובין אנשים ניתן להכיר ולשכלל את הקשר במצב מורכב כשלנו.

ז. קשר "נורמאלי".

"כל התנהלות לא נורמלית במצב לא נורמלי היא נורמלית."

עכשיו כאשר אלו הנתונים לפרק זמן זה – זו הנורמליות של המפגשים. כך ניפגש וכך נכיר וזה הבסדר והנורמלי.

אם נרגיש שאנחנו לא במצב תקין לא נתקדם ורק נחכה שיסתיים ולא נוכל להפיק ממנו את שכן ניתן להפיק ממנו.

ח. האם להתחיל קשר?

כן, חד משמעית כן. בדגש על להתחיל. זה הזמן הטוב ביותר לפניות נפשית ללא טרדות, להכיר לברר לחפש הזדמנויות חדשות ולצאת לאחר הקורונה לדרך חדשה, כאשר חלק מהדרך כבר עשינו באמצעות שיחות מתוקשבות.

לסיכום.

יש כלל שאומר כי בכל מצב יש שתי אפשרויות: או לשנות את המצב או את ההתייחסות אליו.

כעת, כאשר לא ניתן לשנות את המצב, נשנה את ההתייחסות אליו. ניצור דייטים ושיחות במסגרת האפשר, ונעמיק את הקשר דווקא בזכות הכלים הניתנים בידינו , מתוך ידיעה שזה לפרק זמן מסוים וזמני.



כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בענין. הרב שלומי פולמן 052-7906712

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page