תגובות רבות הגיעו אלי בפרטי בקשר לפוסט הקודם "לחתן בן".
השלב הרגיש של כל הצדדים בתהליך בחירת בן זוג הוא קריטי לכולם.
בדרך כלל, בכל הקשר זוגי ולא חשוב באיזה שלב, אנו מתבוננים בשלוש עיניים: הבחור, הבחורה ומה שביניהם. כעת, כאשר נכנסת למשוואה סוגיית ההורים יש להוסיף עוד שתי עיניים לפחות בכל צד, מה שיוצר מורכבות נוספת.
בפרט כאשר כל התהליך מלווה בהתרגשות וחששות, מה שיוצר מתח סמוי שלעתים הופך לגלוי בין מי מהגורמים ומשפיע באופן ישיר על כל הצדדים.
אם נתמקד לרגע בהורים המלוים את יקירם בתהליך ניתן כרגע כמה עקרונות לחשיבה והפנמה:
כלל 1. קריטי לכל הצדדים להפנים את ניתק חבל הטבור שקרה באופן פיזי בלידה, אך כעת הופך לרגשי-מנטלי. הבן או הבת שלנו גדלו ועוד מעט פורחים להם מן הקן, אין טעם לנסות להיאבק בכך. "שחררו" זה שלהם. מרחק רגשי שלנו כהורים רק יועיל למהלך הגדול שיקרה בשלב זה או אחר, איתנו או בלעדינו.
כלל 2. ולא בסתירה לנאמר לעייל, ישנה חשיבות לנו כהורים להיות שם בשביל הילדים (שהפכו פתאום לגדולים). להיות שם עבורם אומר לתת להם תחושה שאנו לרשותם בכל אשר ירצו, אם בעצה או תמיכה, לעיתים אף בעזרה ממשית בברורים אודות המיועד/ת, או תמיכה כספית בליווי מקצועי וכו'. גם כאשר לא נדע מה לייעץ לבן/בת בהתלבטות ספציפית לפחות נהיה שם בשבילם, נשקף ונתקף את הדברים שמשתפים איתנו ובכך נסייע בידם להדהד את הדברים, ואולי בכך נאפשר להם לקבל החלטה או להבהיר את התמונה.
ולסיום כלל 3. הסיוע הגדול ביותר שאנו כהורים מחתנים יכולים לתת לילדינו לקראת ותוך כדי הדייטים הוא תחושת הביטחון. ביטחון שלנו בהם שהם יכולים ומסוגלים לצלוח את התקופה הקרובה בהצלחה. נשדר להם שיש להם את הכלים והיכולת המנטלית לבחור נכון. נקרין להם את האמונה שלנו בהם והכרה אמיתית שלנו במסגלות העצמית שפיתחו במהלך חייהם עד כה.
כדי לעשות זאת נשנן את המסר קודם כל לעצמנו ומתוך כך נקרין זאת לבנים והבנות היקרים לנו כל-כך.
מזל-טוב לכולם.
כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בענין. הרב שלומי פולמן 052-7906712
Comments