זוגיות בקורונה
- השחף
- 10 בנוב׳ 2021
- זמן קריאה 1 דקות
רבים שואלים אותי ''אז מה? אחרי הסגר יהיו לך הרבה זוגות בקליניקה, אה?" והתשובה לכך היא שזה תלוי. מצבי קיצון מציפים את מה שכבר קיים, מחדדים מערכות יחסים אך לרוב לא יוצרים אותם.
זוג שלפני הקורונה היו בזוגיות רעועה, כעת יש סבירות גבוהה שמצב הסגירות בבית תיצור תחושות חנק ולחצים זוגיים ובפרט לבעלי בעיות קשב וריכוז. מצב משברי מפגיש אותנו עם מה שיש או מה שאין.
סגר וחשש בריאותי יכולים ליצור תחושת סטרס ותודעה הישרדותית. חוסר וודאות כלכלי מגביר חששות עתידיים מה יהיה? הוא יכול לערער דימוי עצמי למי שהיה מוערך בעבודה לעומת המצב כעת בבית עם משפחתו הקרובה.
סגר של משפחה בבית אחד לאורך זמן עלול לטשטש גבולות בין זוגיות למשפחתיות, בין הורים לילדים.
לפיכך יש לשים לב לא לפעול ולהגיב אוטומטית ולא להיות שיפוטי, ''כל התנהגות לא נורמלית במצב לא נורמלי- היא נורמלית''.
כעת בזמנים כאלו נדרשת שותפות גמישות ויצירתיות. לשדר כי אנו ביחד, לשתף מה עובר עלינו, לדייק כל אחד לעצמו למה הוא זקוק כדי לעבור תקופה זו בטוב.
לדבר על מה מרגישים, להתייחס לכל יום כיחידה בפני עצמה, לתכנן כיצד להתמודד רק עם היום הזה, להתנתק מצריכה מוגברת של תקשורת מלחיצה.
לייצר מרחב ואווירה שמחים, בעזרת חוש הומור, מוזיקה, שירה, משחקים. יש ליצור מרחב זוגי בזמן ובמקום בתוך המרחב המשפחתי, לצאת לגג או לגינה לאחר השכבת הילדים ולתכנן ביחד את ריענון הגבולות המשפחתיים לאור המצב החדש. כמה כעת מותר זמן מסכים, מה התכנים? כיצד נחלק מחדש את מטלות הבית המחודשות, קניות, כביסות, הכנת אוכל. משחקי למידה עם הילדים מי עושה מתי וכמה.
וכך בעזרת מודעות ותכנון מוקדם נהפוך את הלימון ללימונדה, ננצל את הקורונה להזדמנות לפסק זמן, למשפחתיות, לתחביבים, לפרויקטים בבית ועוד.

כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בעניין. הרב שלומי פולמן 052-7906712
Commentaires