כלכלה זוגית
- השחף
- 5 בדצמ׳ 2021
- זמן קריאה 1 דקות
אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הזוגיות הוא סביב הנושא הכספי. פרדיגמות ודרכי התנהלות שכל אחד מבני הזוג מביא אתו מבית הוריו יכולים ליצור פער ודפוסי התנהלות כלכלית שונה.
תחומי ההשפעה של הפרנסה והכלכלה המשפחתית רבים הם. המעגל האישי, הזוגי, המשפחתי והחברתי. כל מעגל מושפע באופן ישיר מהשאלה הכלכלית המשפחתית.
יש להתייחס לכלכלה הזוגית כעסק לכל דבר ועניין. ישנן הכנסות וישנן הוצאות, מחזור כספים גדול מאוד שמתגלגל כל שנה ב"עסק" המשפחתי בכל בית בישראל.
אם נדמה את הזוגיות לפרח, אזי ישנם מספר עלי כותרת שיוצרים או מתכתבים עם הזוגיות והמשפחה, כגון: ילדים, הורים, חברים או קהילה. אף הנושא הכספי מהווה חלק מהשיח הזוגי במודע או שלא.
את התחום הכלכלי ניתן לחלק לשלושה עלי כותרת שונים והם עבודה, פרנסה וכלכלה.
נסביר:
עבודה – היא תחום העיסוק של כל אחד מבני הזוג. שם הוא מבלה את רוב שעות היום, שם הוא מעצב את הדימוי העצמי שלו, שם הוא מממש את כישוריו.
פרנסה – היא מקור ההכנסה, סך השקלים הנכנסים לחשבון המשותף לצורך תחזוקת הבית והמשפחה.
כלכלה – היא ההתנהלות הכלכלית של הוצאות המשפחה ובהם מזון, מגורים, תקשורת, רכב וכו'.
כל אחד משלושת עלי הכותרת הללו דורש התייחסות ותיאום ציפיות בין בני הזוג.
מעבר להתנהלות המשותפת ישנם שני גורמים כלכליים שדורשים התייחסות ספציפית: 1. משכנתא 2. הלוואות. בשני מקרים אלו ישנו ערעור הכלכלה הזוגית בשל המשמעות של כל אחד מהם. בשל כך אני שמח להזמין אתכם לכנס שיתקיים מחר יום שני ובו נרחיב בהשלכות המעשיות של כלכלה זוגית בכלל וביחס למשכנתא והלוואות בפרט.
פרטים בפרסום המצורף.

Comments