top of page
השחף

למה לא ייעוץ זוגי?


מחקרים מראים כי רוב הזוגות מגיעים לייעוץ זוגי לאחר שש שנות סבל. נתון מדהים זה צריך לעורר למחשבה, מדוע אנשים מעדיפים לסבול כל כך הרבה זמן לפני בקשת עזרה?

ייתכנו סיבות שונות שניתן לעצמנו מדוע לא לפנות ולבקש עזרה:

פניה לגורם זר מדגישה עוד יותר את חסרונותיי. לדעת שאנו לא מושלמים זה דבר אחד, אך לחשוף זאת בפני גורם זר זה דבר אחר.

האם בן הזוג יסכים לשתף פעולה? האם אני אלך לבד?

כעת יש מישהו אחר ששם לנו מראה מול עצמנו, והיא לא תמיד מחמיאה. יש סיכוי שהוא, כאדם ניטראלי, ימצא גם את חלקי בקושי. עליו לא יעבדו התירוצים שאני נותן לעצמי על עצמי ועל התנהגותי.

יש מישהו אחר שבודק את רצינותי לתהליך.

בייעוץ הזוגי מתבקש לפתוח שוב פצעים שמעוררים מחדש רגשות עזים ואמוציות שליליות "אולי עדיף לא לפתוח הכל שוב".

ישנו חשש פנימי מחשיפת קשיים אישיים עמוקים יותר. אנו נבוא על מריבה מסוימת, אך אולי המטפל יגלה שזה יושב על דבר עמוק יותר, וזה כבר דורש ממני עבודה אישית משמעותית.

מכל הסבות האלו, או חלקן, נוצר הרושם שהליכה לטיפול זוגי היא הודאה לי ולעולם "אני נכשלתי!" נכשלתי בבחירת בן הזוג, נכשלתי ביכולת לפתור קונפליקטים בכוחות עצמי, נכשלתי בהיותי בעל/רעיה ראוי/ה.

מה הפתרון? מדוע בכל זאת ללכת לייעוץ זוגי?

א. ראשית, באמת יש צורך ללכת לייעוץ כאשר אנו לפני שלב עמוק בתוך המשבר. גם העשרה וחידוש הזוגיות הן מטרה מספיק טובה להיעזר באיש מקצוע.

ב. היועץ הוא באמת "איש מקצוע". כשם שנתייחס אל הפניה ליועץ הזוגי כפניה לרופא או למדריך כושר ולא נראה בו בוחן או מראה לחסרונותינו כך גם ביחס לאיכות חיינו.

ג. הזוגיות שלנו נוגעת בכל רבדי חיינו 24/7/365 באיכות החיים ברמה הכי בסיסית של היום-יום.

ד. החיים הם דבר דינמי ומשתנה. כשם שהחיים הם מוניטור עולה ויורד, גם בנו באופן אישי יש תקופות טובות יותר וטובות פחות, ניתן מענה גם לתקופות אלו. אף אחד אינו מושלם וכולנו משתלמים.

ה. זוגיות היא ככול מקצוע או התמחות הדורשת ידע ותרגול, זוהי האינטליגנציה הזוגית. לצורך כך נלמד ונשתכלל, לפחות באותה מידת מאמץ ורצינות שבה פיתחנו את האינטליגנציה המקצועית שלנו.



כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בענין. הרב שלומי פולמן 052-7906712

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page