top of page
השחף

רוגז


"כל אחד יכול להתרגז – אין קל מזה

אך להתרגז על האדם הנכון

במידה הנכונה

בעיתוי הנכון

למטרה הנכונה

ובדרך הנכונה

אין זה קל כלל ועיקר." אריסטו

כיצד נצליח לכייל את מד הכעס למידה הנכונה בתזמון המתאים? הרי ברגשות אנו עוסקים, והם מתפרצים ומשתלטים ואינם נמצאים בשליטה. פעמים רבות נשמע את הילד מתגונן "אבל הוא הרביץ לי ראשון!" נכון, מלאכה לא פשוטה עומדת לפנינו, אך עדיין חובתנו כאנשים בוגרים לדעת להכיל רגשות סוערים ולספוג אותם לתוכנו. לעכלם, לעבדם ורק אז להוציא את התובנה/מסקנה שלי מהענין.

אז כיצד עושים זאת?

א. לעצור – כל אחד יכול בעזרת מעקב אישי, כפי שהוא מכיר את עצמו, לזהות את הסימפטומים המסמנים את הרוגז המתפרץ. יש המרגישים את הדם עולה לראש, יש שמרגישים את חום הגוף עולה, יש אף מזהים את תנודות המח בשעת כעס.

בכל מקרה זיהוי שכזה הוא האור האדום לעצור. זיהית שאת/ה בדרך להתפרצות רגשית? דבר ראשון תעצור בצד, תן למערכת לנשום ולהירגע, כעבור מספר שניות זה ייראה וישמע אחרת. נשימה עמוקה ושחרור איטי של אויר הריאות עושה פלאים. אם נצליח לחזור שוב על פעולה זו נגדיל את סיכוי ההרגעה פלאים.

ב. לחשוב - כעת ניתן לעבור למרחב אחר הוא מרחב המחשבה. מה אני רוצה לעשות כעת, ולמה? כיצד אני אפעל באופן כזה שאשיג את התוצאה הרצויה בעיני?

לאחר פתיחת מספר אופציות לתגובה, ושכלול האפשרויות שכל אחת תגלגל בעקבותיה, אני יכול לבחור את הטובה מביניהם.

ג. פעל – לאחר שדרך הפעולה כבר נבחרה, אפשר לתכנן את אופן הביצוע המיטבי.

לאחר שה"מה" ברור, כעת ה"איך" מתגבש לדרך פעולה. באיזו צורה נעביר את המסר? מה העיתוי הטוב ביותר לכך? באיזה מקום תתאפשר התגובה לקבל את מירב היתרונות שאני חפץ שיקרו?

התרגזות מועילה לכולנו!



כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בענין. הרב שלומי פולמן 052-7906712

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page