שמח לבשר כי הספר שלי בנושא זוגיות עבר לשלב העיצוב. נמתין עוד קצת בסבלנות.
כעת גם אני מבין את המשפט "החודש התשיעי הוא הארוך ביותר". זה הזמן לקחת עוד מעט אויר ולהמתין לסיום המלאכה.
לכבוד האירוע נזכיר אנקדוטה שמופיעה בספר.
במהלך הספר אני מזכיר פעמיים את ראשי התיבות אנ"י: אהוב, נחוץ, יעיל.
לעתים קרובות אני נתקל בקליניקה במקרים בהם לאחר "קילוף" קל של הסיפור מתגלה בכל עוצמתו החוסר של אחת משלוש הרגליים שעליהם האדם עומד. כל האנ"י שלנו תלוי ביציבות שלושת המרכיבים הללו. עד כמה אני מרגיש אהוב? עד כמה אני מרגיש נחוץ? ועד כמה אני מרגיש יעיל? כמובן שבכל הפרמטרים מדובר בתחושה סובייקטיבית.
תמיד יש לגשש האם תחושה זו מגובה גם בעובדות אובייקטיביות, האם גם סביבתו הקרובה חשה כמוהו? אך בכל מקרה בשלב הבא בטיפול נצטרך כנראה לחזק את תחושת האנ"י או את הביטחון העצמי.
כיצד נחזק את תחושת האהוב בלא ליפול למצולות הריצוי? כיצד נרגיש נחוץ בלא להיכנס למלכודת הפרפקציוניזם? שלא לדבר על היעיל שהופך את עצמו למשימתי ושוכח בדרך עוד כמה גורמים חשובים לו עצמו או לסביבתו הקרובה?
התועלת הגדולה בשימוש בכלי זה של יציבות האנ"י מועילה מאוד בטיפולים של אימון אישי והן בסוגיות של ייעוץ זוגי. ניכר לעין איך אנ"י שלם משפר את הדימוי העצמי של המטופל בעיני עצמו וממילא משחרר מאנרגיות שליליות מול אשתו וילדיו.
איכות החיים של כל כך הרבה אנשים תלויה בשורשה במיקוד של שלושת המרכיבים האלו. לכן, מאוד מתאימים פה ראשי התיבות של שלושתם. כל האני שלי מושפע מרכיבים אלו, והדברים ניכרים לעין המקצועית לאחר שיחת הכרות ראשונה.
בעזרת סט שאלות תואם וטביעת עין ניתן לזהות ולוודא שהצורך שלשמו הגיעו לטיפול בכלל טמון באנ"י שלהם.
"אם אני לא אנ"י ואתה לא אתה אז אני לא אני ואתה לא אתה..."
Comments