הסגר של הקורונה אולי חלף לו, אך את נזקיו אנו עדיין רואים וחשים. רבים יצאו לחל"ת או פוטרו מעבודתם, ונכנסו לסחרור כלכלי ומשפחתי כמעט כל בית במדינת ישראל ואף בעולם כולו.
הגיע אלי לקליניקה, לאימון אישי, אדם שפוטר מעבודתו וביקש עצה ואימון לצאת מן המשבר המנטלי שנקלע אליו. בתוך הדברים עלה נושא ה"זהות", מהי הזהות שלנו? מי קובע אותה?
זהות בהגדרתה היא מונח המתאר את תפיסת האדם את עצמו. זהות המורכבת מתפיסות ואמונות בנוגע לעצמו היא בעצם עצמיותו ומי הוא בעצם.
עד כאן הכל ברור, אך מה קורה כאשר חלק מזהותי נפגע או מאוים? מה ההשלכות על עצמי כשלא אני קובע מהי זהותי, אלא תפיסות חברתיות ותרבותיות?
כך יוצא שמסיבות שונות עבודה, קריירה, כסף, ומעמד חברתי הופכים להיות חלק מהזהות במקום להיות הלבוש שלה. אם אדם פוטר מעבודתו הוא מרגיש שזהותו נפגעה, לכאורה הוא כבר לא "שווה" כפי שהיה קודם. הדימוי העצמי זהותי שלו מתערער.
הבלבול בין מי אני באמת לבמה אני עוסק יוצר עיוותים וסערה רגשית שאינה נכונה. את זהותי לא ניתן לערער, היא אינה צריכה ואינה יכולה להשתנות על פי גורמי חוץ, אנשים, זמן ומקום. היא אינה תלותית בשום גורם, היא חופשיה לעוף למרחבי האינסוף.
יש צורך להתייחס ללבושי החיים, אך לא להפכם לזהות!!!
כמובן שאין בדברים כדלעיל להוות תחליף לייעוץ פרטני אצל יועץ מנוסה בעניין. הרב שלומי פולמן 052-7906712
Comments